Month: Mar, 2021

Aneta Diamanti, orëndreqëse në Pazarin e Ri

Histori e shkurter e një biznesi familjar që përfaqëson pasionin, mjeshtërinë dhe traditën! “Në moshën 15 vjecare, familja ime, e detyruar nga kushtet ekonomike më orientoi drejt profesionit të orëndreqëses, profesion që e ushtroj prej 55 vitesh.Në këtë pune u njoha dhe me bashkëshortin me të cilin me shumë punë dhe përkushtim ngritëm dyqanin, i [...]read moreAneta Diamanti, orëndreqëse në Pazarin e Ri

Xhamia e Kokonozit ose Xhamia e Pazarit të Ri

Xhamia e Kokonozit ndodhet në pjesën lindore të qendrës së qytetit të Tiranës. Ajo ndryshe quhet edhe Xhamia e Pazarit të Ri, pasi me prishjen e Pazarit të Vjetër të Tiranës, u ndërtua pranë kësaj xhamie, Pazari i Ri. Xhamia e Kokonozit është ndërtuar në shekullin XVIII (rreth viteve 1750-1760). Familja Kokonozi ka dhënë vetëm [...]read moreXhamia e Kokonozit ose Xhamia e Pazarit të Ri

“Ardi Caffe” Një histori suksesi në Pazarin e Ri

Familja jonë Kërciku zotëron një pronë prej vitesh në Pazarin e Ri, e kjo më ka bërë të jem dëshmitar i të gjithë evoluimit të kësaj zone ndër vite. Dëshmi e këtij evoluimi është dhe Ardi Caffe. Ky biznes nisi nga zero, si një kafene e vogël me një sipërfaqe prej 20m2, ku unë, i [...]read more“Ardi Caffe” Një histori suksesi në Pazarin e Ri