Month: Oct, 2018

Inagurim i ambjenteve të reja magazinuese në Pazarin e Ri, Tiranë

AADF në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës dhe shoqatën e biznesit TID Tirana organizuan aktivitetin e inagurimit të ambjenteve të reja magazinuese në zonën e Pazarit të Ri. Në këtë ceremoni moren pjesë Kryetari i Bordit Drejtues të AADF-së Z. Michael D. Granoff, Kryetari i Bashkisë Tiranë Z. Erion Veliaj, Anëtarë të Bordit si dhe [...]read moreInagurim i ambjenteve të reja magazinuese në Pazarin e Ri, Tiranë

TID Tirana – Ceremonia e ndezjes së dritave

Ditën e premte, data 7 Dhjetor, ora 18:00, TID Tirana ndezi dritat e festave në zonën e Pazarit të Ri dhe në rrugen Rr. Luigj Gurakuqi. Në fjalën e tij përshëndetëse, Z. En Muci, kryetari i bordit i TID Tirana, falenderoi Bashkinë Tiranë dhe Fondacionin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim për kontributin e tyre të deri tanishëm, pa [...]read moreTID Tirana – Ceremonia e ndezjes së dritave

Panairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë” në Pazarin e Ri të Tiranës

Panairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë”, ishte një tjetër aktivitet i organizuar në Sheshin Kreativ të Pazarit të Ri të Tiranës më dt 8-9 Prill 2017. Tradita dhe trashëgimia kulturore e ruajtur me fanatizëm nga dibranët, është një pasuri e madhe kombëtare, ndaj dhe AADF ishte një nga bashkë-financueset më të mëdha të këtij [...]read morePanairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë” në Pazarin e Ri të Tiranës

“Panairi i Artizanatit” në Pazarin e Ri

Në datat 6–7 Korrik, Pazari i Ri mikpriti për të disatin muaj radhazi artizanë të ardhur nga të gjithë trevat shqiptare për të ekspozuar punimet e tyre të veçanta. “Panairi i Artizanatit” quhet eventi i kuruar dhe ideuar nga shoqata TID Tirana dhe Ndërmarrja e Biznesit Social (NBS), që çdo 2 javë mbledh në Pazarin [...]read more“Panairi i Artizanatit” në Pazarin e Ri

Pazari i Ri merr cmimin si Projekti i Rinovimit për vitin 2018

Pazari i Ri i Tiranës, një vit nga përurimi i tij, ka fituar çmimin si Projekti i Rinovimit për vitin 2018. Ky çmim u dha në Londër me dt 22 qershor, nga Emerging Europe Awards, një iniciativë e cila vlerëson praktikat më të mira në vendet e Europës Lindore. Juria vlerësoi transformimin e Pazarit në [...]read morePazari i Ri merr cmimin si Projekti i Rinovimit për vitin 2018

14 Mars 2017 – 14 Mars 2018, kaq shumë rrugë në kaq pak kohë!

Në përvjetorin e tij të parë, Pazari i Ri i Tiranës i rijetëzuar ose sic njihet zona TID Tirana, ishte një nga zonat kryesore në të cilën u organizua eventi “Dita e Verës 2018″. Ky event u bashkëfinancua nga AADF, e cila mbështet Shoqatën TID Tirana në çdo iniciativë të saj në ndihmë të komunitetit [...]read more14 Mars 2017 – 14 Mars 2018, kaq shumë rrugë në kaq pak kohë!

Inagurohet Pazari i Ri i Tiranes

14 Mars 2017, një ditë e veçantë për Fondacionin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) dhe për shumë qytetarë të Tiranës e komunitetin e biznesit në zonën e Pazarit të Ri. Sfida e nisur 5 vite më parë, u kurorëzua sot me inagurimin e kompleksit të rikonstruktuar të Pazarit të Ri me të gjithë infrastrukturën bashkohore. Në [...]read moreInagurohet Pazari i Ri i Tiranes

Inspektim Punimesh në Pazarin e Ri TID Tiranë

Bashkë-Drejtorët e AADF-së, Martin Mata dhe Aleksandër Sarapuli, si dhe Kryetari i Bashkisë Tiranë Erjon Veliaj, inspektuan punimet e fundit në Pazarin e Ri, dy ditë përpara inagurimit të tij në datën 14 Mars. AADF ka angazhuar 3 milionë USD në këtë projekt ambicioz, i cili shënon ndërhyrjen më transformuese dhe frymëzuese që Tirana ka [...]read moreInspektim Punimesh në Pazarin e Ri TID Tiranë