Categories Archives: PAZARI RI LAJME

Aneta Diamanti, orëndreqëse në Pazarin e Ri

Histori e shkurter e një biznesi familjar që përfaqëson pasionin, mjeshtërinë dhe traditën! “Në moshën 15 vjecare, familja ime, e detyruar nga kushtet ekonomike më orientoi drejt profesionit të orëndreqëses, profesion që e ushtroj prej 55 vitesh.Në këtë pune u njoha dhe me bashkëshortin me të cilin me shumë punë dhe përkushtim ngritëm dyqanin, i [...]read moreAneta Diamanti, orëndreqëse në Pazarin e Ri

Xhamia e Kokonozit ose Xhamia e Pazarit të Ri

Xhamia e Kokonozit ndodhet në pjesën lindore të qendrës së qytetit të Tiranës. Ajo ndryshe quhet edhe Xhamia e Pazarit të Ri, pasi me prishjen e Pazarit të Vjetër të Tiranës, u ndërtua pranë kësaj xhamie, Pazari i Ri. Xhamia e Kokonozit është ndërtuar në shekullin XVIII (rreth viteve 1750-1760). Familja Kokonozi ka dhënë vetëm [...]read moreXhamia e Kokonozit ose Xhamia e Pazarit të Ri

“Ardi Caffe” Një histori suksesi në Pazarin e Ri

Familja jonë Kërciku zotëron një pronë prej vitesh në Pazarin e Ri, e kjo më ka bërë të jem dëshmitar i të gjithë evoluimit të kësaj zone ndër vite. Dëshmi e këtij evoluimi është dhe Ardi Caffe. Ky biznes nisi nga zero, si një kafene e vogël me një sipërfaqe prej 20m2, ku unë, i [...]read more“Ardi Caffe” Një histori suksesi në Pazarin e Ri

Dita Ndërkombëtare e Sigurisë Ushqimore

Tirana i bashkohet Ditës Ndërkombëtare të Sigurisë Ushqimore nën moton “Siguria e ushqimit na përket të gjithëve” për të risjellë në vëmendje mbrojtjen e ushqimit si prodhues dhe si konsumatorë.  Siguria e ushqimit është një përgjegjësi e përbashkët. Nisur nga toka ku prodhohet e deri në tryezat tona, të gjithë kanë një rol për të [...]read moreDita Ndërkombëtare e Sigurisë Ushqimore

Inagurim i ambjenteve të reja magazinuese në Pazarin e Ri, Tiranë

AADF në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës dhe shoqatën e biznesit TID Tirana organizuan aktivitetin e inagurimit të ambjenteve të reja magazinuese në zonën e Pazarit të Ri. Në këtë ceremoni moren pjesë Kryetari i Bordit Drejtues të AADF-së Z. Michael D. Granoff, Kryetari i Bashkisë Tiranë Z. Erion Veliaj, Anëtarë të Bordit si dhe [...]read moreInagurim i ambjenteve të reja magazinuese në Pazarin e Ri, Tiranë

TID Tirana – Ceremonia e ndezjes së dritave

Ditën e premte, data 7 Dhjetor, ora 18:00, TID Tirana ndezi dritat e festave në zonën e Pazarit të Ri dhe në rrugen Rr. Luigj Gurakuqi. Në fjalën e tij përshëndetëse, Z. En Muci, kryetari i bordit i TID Tirana, falenderoi Bashkinë Tiranë dhe Fondacionin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim për kontributin e tyre të deri tanishëm, pa [...]read moreTID Tirana – Ceremonia e ndezjes së dritave

Panairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë” në Pazarin e Ri të Tiranës

Panairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë”, ishte një tjetër aktivitet i organizuar në Sheshin Kreativ të Pazarit të Ri të Tiranës më dt 8-9 Prill 2017. Tradita dhe trashëgimia kulturore e ruajtur me fanatizëm nga dibranët, është një pasuri e madhe kombëtare, ndaj dhe AADF ishte një nga bashkë-financueset më të mëdha të këtij [...]read morePanairi “Ditët Dibrane dhe Matjane në Tiranë” në Pazarin e Ri të Tiranës

“Panairi i Artizanatit” në Pazarin e Ri

Në datat 6–7 Korrik, Pazari i Ri mikpriti për të disatin muaj radhazi artizanë të ardhur nga të gjithë trevat shqiptare për të ekspozuar punimet e tyre të veçanta. “Panairi i Artizanatit” quhet eventi i kuruar dhe ideuar nga shoqata TID Tirana dhe Ndërmarrja e Biznesit Social (NBS), që çdo 2 javë mbledh në Pazarin [...]read more“Panairi i Artizanatit” në Pazarin e Ri